Leasing – et alternativ til at leje

SJ-udlejning er en side med primært fokus på leje af produkter og genstande, til alt fra fester, events og alverdens oplevelser. Men leasing kan i flere tilfælde være et godt alternativ og vi ser derfor nærmere på de to områders forskelligheder.

For når du lejer, har du kun genstanden i en begrænset periode, mens du ved leasing har brugsret til bilen, campingvognen eller maskinen, men med muligheden for at købe efterfølgende. 

 

Definitionen på leasing

Lad os starte med at slå fast hvad leasing helt præcis er for et begreb og en størrelse. Det er en finansieringstype der betragtes som en mellemting mellem leje og lån.

Helt forenklet er det udbydere som ejer genstanden, men du har som lejer retten til at bruge den. Særligt i bilbranchen er leasing udbredt, hvor du kan få lov til at køre i en bil, uden reelt at eje den 100 %.

I bilbranchen

Specielt inden for bilbranchen er leasingformen meget udbredt, da det kan give dig en lang række nye muligheder og fordele som kunde. Det er derfor ikke tilfældet, at der findes alt fra privat- til split og flexleasing af typer.

Noget du får tilbudt hos mange forskellige forhandlere og som udbydere som Deluxecar har skrevet en del om på deres hjemmeside. Her kan du læse om muligheder og fordele, ved selv de mere ukendte leasingtyper.

Regnskabsmæssigt

Selvom at mange privatpersoner har anvendt sig af leasing, er det specielt i erhvervsmæssige sammenhænge af det er meget udbredt.

Her vil der ligeledes være stor forskel om du lejer, leaser eller køber. For når du fx. køber en maskine skal den nemlig afskrives over en periode.

I regnskabsmæssig sammenhæng, er det derfor vigtigt hvilken af to følgende aftaler du vælger:

  • Finansiel leasing: Du forpligter dig til at købe eller finde køber efter aftaleophør.
  • Operationel leasing: Du forpligter dig ikke til køb efter aftaleophør.

Hvilken af de to løsninger du vælger, vil have indflydelse på hvordan det skal behandles i regnskabet, som du kan læse hos E-conomic.

 

Køb eller ej efter ophør?

Som du nok kan fornemme findes der mange forskellige muligheder og typer på markedet.

Om du skal vælge at købe efter aftalen ophører, bør altid være en individuel vurdering. Der kan være fordele og ulemper ved begge dele. Du bør derfor undersøge begge muligheder, inden du tager denne beslutning.