Køb vs. leje af skabe og reoler

Hvide skabe

For at gøre et rum overskueligt og nydeligt har du brug for opbevaringsplads. Den nemmeste måde at få opbevaringsplads på er ved at investere i nogle skabe, hvor du kan smide alle de ting ind, du ikke umiddelbart har brug for i hverdagen.

Men hvornår kan det betale sig at investere i skabe, reoler og inventar, og hvornår vil det være bedre at leje det til fx. fester eller store arrangementer? Vi ser på fordele og ulemper her. 

 

For og imod begge løsninger

Der er både fordele og ulemper ved at skulle ud og investere i skabe og andet inventar. En af de største fordele er, at du kan bruge det til opbevaring i al uendelighed eller i hvert fald, indtil træet er ved at være mørt og går i stykker. Til gengæld kan det være ret besværligt at skulle slæbe rundt på, hvis dy for eksempel skal flytte, og det koster også mere at købe end at leje.

En af de største fordele ved at leje et skab er, at du kan afprøve mange forskellige designs uden at skulle betale i dyre domme for dem hver gang, du skifter til et nyt. Ulempen er til gengæld, at du ikke bare kan gøre, hvad du vil med det, fordi du skal levere det tilbage. For eksempel må du måske undlade at hænge billeder eller plakater op, for ikke at beskadige overfladen.

Til hjemmet bør du altid købe

Hvis du mangler et sted til alle din kjoler eller skjorter eller ikke kan finde ud af, hvad du skal stille op med alle dine gamle fotoalbum, er det helt klart bedst at købe et skab. I hjemmet kan det generelt bedst betale sig at gå ud og investere i et skab, da du højst sandsynligt vil få brug for opbevaringspladsen i lang tid fremover.

Det behøver heller ikke være vanvittigt dyrt at anskaffe et ordentligt garderobe- eller køkkenskab. I for eksempel IKEA kan du sagtens finde skabe til meget billige priser, så du ikke behøver at leve af havregryn i en måned efter, du har købt det.

Det samme kan du i Nettoskabe webshoppen, hvor de har et bredt udvalg af stilrene og tidløse designmodeller. Du kan tilmed spare op til 40 % og 10 års garanti!

Til festen kan du overveje at leje

Hvis du kun skal bruge skabe, reoler eller lignende til fester og arrangementer, i en kortere periode, kan det helt klart betale sig at leje et til formålet. Hvis du skal bruge det bagefter, kan du selvfølgelig ligeså godt få det købt, men ellers er der penge at spare ved at leje.

Rigtig mange danskere ved hvor dyrt det kan være at holde store fester med 50-100 gæster. Her kan udlejning være en god og prisvenlig løsning. Og der findes mange firmaer som udlejer festinventar og tilbehør i stor stil.